top of page
Ara
  • Yazarın fotoğrafıYücel Özel

FUJIFILM X-T4 Çıktı!

Evet ! Fujinin 2020 yılında en çok konuşulan kameralarından biri olacak olan X-T4 çıktı.

Arttırılmış perfomansı ve şuanda üretilmeyen X-1H'dan gelen sensorden sabitleme özelliği ,

dönebilen LCD ekranı vae daha fazlası var.Şuan piyasa APS-C sensorlu en iyi video çeken kameranın özelliklerini duymaya hazırsanız başlayalım!





FUJIFILM müşterilerinden aldığı geribildirimleri dinleyerek dersini iyi çalışmış.X-T4 aynı X-T3 gibi video işi ile ilgilenenlerin dikkatini çekmek amacıyla üretildiler.Her iki kameranında avantjaları ve limitleri var. FujiFilm her iki kamera'da da kullanıcıya hitap edecek ek özellikleri kameralarına ekledi.


Gelelim X-T4'ün heyecanlandıran teknik özelliklerine.


  • H264 / H265 encoding

  • 4K 60FPS

  • 400Mbps data kaydı

  • All Intra (Alongside Long GOP) compression

  • 10 bit 4:2:0 color sampling

  • Dokunmatik LCD

  • Çok iyi ses performansı

  • Joystick


Image credit:Cinema 5D


Ayrıca X-T3'den miras kalan 26.1MP "X-Trans" sensor ve "X-processor 4" bu makine de de devam ediyor. Tabi ki yeni yazılım ile performansı 2 kat daha arttırılmış.


5 eksenli sabitleyici firmanın iddasına göre X-H1 den %30 daha küçük %20 daha hafif.X-T3'e göre daha kalın grip kısmı kavramayı kolay hale getirmiş.Elbette bu kalınlık kavrama ve run & gun çekim koşullarında bir kullanım ergonomisi sağlayacak.


Dönebilen ekranı ve arttırılmış batarya kapasitesi de X-T4 ile birliktegelen yeniliklerden olacak.Dual SD Card slotu çekimin asılları ve kopyalarını aynı anda kaydedebilecek ve iş akışında bilgi güvenliğini arttırmış olacak.

240FPS ' ye kadar 1080p görüntüfü AF özelliği ile 1.29X cropla kullanabileceğiz.

Video çekiminde F-Log asist kullanarak log uygulanmamış hali ile görebileceğiz.F-Log ve BT.709 arasında geçişi kayıda geçmeden önce yapabiliyoruz.Kayıt esnasında hangisi seçildiyse onunla devam etmek zorundasınız.


Fotoğraf ve video için ayrı bir sviç atanmış.Video modunda iken fotoğraftaki tüm ayarları yok sayar bağımsız bir ayar kümesi ile çalışır.

Mic jakının giriş seviyesini ayarlayabilmemizi sağlayan MIC ve LINE şeklinde iki ayrı input gain level'ı koyulmuş.


Kameraya yeni ETERNA Bleach Bypass resim profili eklenmiş.EVF/LCD BOOST SETTING ile 3 farklı çalışma ortamı ve senaryosuna göre LCD ekran çalışma modları belirlenmiş.“LOW LIGHT PRIORITY”, “RESOLUTION PRIORITY”, ve “FRAME RATE PRIORITY”


Video için Time Code Menusu eklenmiş X-T3 ile aynı mantıkta çalıştığı söyleniyor.


Kameranın IBIS yani sensorden imaj sabitleme özelliği 3 farklı şekilde çalışıyor.


  • Yalnızca sensorden sabitleme

  • 1,29x crop faktörü ile optik sabitleyici+IBIS birlikte çalışma

  • Bir diğer mod ise “IS Mode Boost – on” sensorun daha rahat hareket etmesini sağlayıp tripod kullanılmışçasına sabit görüntüler elde etmek için tasarlanmış


Image credit:Cinema 5D


Oto Fokus ise için FUJIFILM in önerisi F-log modu açık olmadığında daha verimli çalışabildiğini söylüyor.


Düşük ışık koşullarında kameranın oldukça iyi çalıştığını söyleyebiliriz.Kameranın native isosu isi ISO 640 ve 12800'e kadar kullanılabilir örnekler çıkarabilirsiniz.


X-T4 ün bataryası 2200 mAh (16Wh). Kamerayı test edenler 3 adet batarya ile bir günü rahatça çıkarabildiğini söylüyor.

FUJIFILM X-T4 ün Amerika'daki body satış fiyatı 1700$ olarak belirlenmiş.


Sonuç olarak X-T4 piyasadaki en iyi APS-C sensorlü kamera olmaya aday. Gerek imaj kalitesi gerek bunu destekleyen standartları yükselten özellikleri ve hafifliği ile çok tercih edilecek gibi duruyor.








239 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page