top of page
Ara
  • Yazarın fotoğrafıYücel Özel

FUJIFILM X Summit 2020 Londra Lansmanı

FujiFilm video özellikleri olan aynasız kamera pazarında japan menşeyli üreticilerden.4 Şubat günü Londra X Summit adında bir lansman düzenledi.

1 yıl kadar önce Dubai’deki birinci X summit lansmanında orta format bir kamera olan GFX100 konseptini duyurmuştu.Aynı zamanda bu lansmada FujiFilm X-T3 yenilenen özellikleri ile 2019’da yılın kamerası olmuştu.

FujiFilm X Summit 2020 Londra lansmanında Fujifilm de üst düzey yöneticilerden Shin Udono bu yıl satışa çıkacak olan 2 tane GFX lensini tanıttı.

FUJIFILM GF 30mm F/3.5 R WR, ve GF 80mm F/1.7 R W



Ayrıca GFX100 ve GFX50 için gelecek olan yazılım güncellemeleri duyuruldu.

FujiFilm üzerinde çalıştıkları yeni bir X-mount lensi duyurdu. Dünyanın en hızlı AF özellikli lensi olan FUJIFILM XF 50mm F/1.0. Çalışan canlı demo çok hızlı görünüyordu.

Şu anda 38 adet FujiFilm X-Mount lensi var.


Fujifilm bu etkinlikte X100 serisinin 5.jenerasyonu olan X100V'yi tanıttı.Görünüm olarak benzer retro tasarım olan üzerine sabit olarak 23mm f2 lens ile birlikte gelen kamera gezginler ve sokak fotoğrafçıları için düşünülmüş.




FujiFilm X100V bir önceki nesille aynı tasarımda olmayı öncelik almış.Gövdenin içerisinde bir çok değişiklik yapılmış.Temelde lens tasarımı ile renk sapmalarını en aza indirecek asferik lens grubu eklenmiş.FujiFilm bu lensin köşeden köşeye her alanda çok keskin olduğunu idda ediyor. Gövde üzerinde yeni 26MP lik bir sensor var.


Hibrit vizör önceki nesillere göre daha parlak ve 100fps tazeleme oranı sunuyor.

Bununla beraber Tilt-screen ekranı Sony kameralardakiyle benzer nitelikte.


X100V artık suya dayanıklı gövde yapısı ile geliyor. Lensin önüne takacağınız koruyucu filtre ile suya ve toza tam dayanıklılık sağlayabilirsiniz.

X100V 'nin video özellikleri ile ilgili detaylı bir açıklama yapılmadı. Bilinenler ise 4K 30fps, ve 1080p 120fps çekim yapabiliyor olacak.


Şubat ayı sonunda Silver olan modeli Mart ayında ise Black modelini 1400$ civarında bir fiyat etiketi ile alabileceğiz.


FujiFilm X-T4 ile ilgili her hangi bir bilgi verilmedi. Ancak 26 şubat 2020 'de yapılacak bir sonraki etkinlikte resmi olarak duyurulacağını biliyoruz.







71 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page