top of page
Ara
  • Yazarın fotoğrafıYücel Özel

ZeroZeroRobotics  V-Coptr/ Falcon Drone

Güncelleme tarihi: 14 Şub 2020

Image Credit:ZeroZeroRobotics

2020 yılının ilk aylarıda Zero Zero Robotics firması V Coptr Falcon adında V şeklinde kolları olan bi-kopterini yani insansız hava aracını duyurdu.

Firmanın iddası ise önümüzdeki 10 yılın yeni drone'u bu diyordu

Drone'da katlanabilir iki kol ve iki motor bulunuyor ve 50dk havada kalıp 7k çapta uçuş yapabiliyor.



Video Credit: ZeroZeroRobotics

ZZR ilk ürünlerini bir yıl önce The Hover 2 ürünü ile Kickstarter kampanyası ile başladılar.Bu kampanya başarılı bir şekilde 1 Milyon doları aştı.Ancak tüm destekçiler henüz vaatlerinin karşılığını alamadılar.

Şaşırtıcı bir hareketle ZZR takımı V-Coptr drone lansmanını yaptı.

V-Coptr Falcon / V şeklinde Drone

Zero Zero Robotics V-Coptr Falcon multi rotor bir drone fakat yalnızca 2 pervanesi ve motoru var.Karşılıklı 4 motoru bulunan quadrocopter droneların aksine , V-Coptr Falcon içinde dişli mekanizması bulunan açılabilir 2 kolun ucundaki motorlardan oluşuyor ve bu kollar ileri geri hareket edebiliyor.

Bunun temel avantajı ise 2 motor olduğu için drone havada kalmak için daha enerji tüketiyor.

Drone içerisinde 4500 mAh/69.3Wh batarya ile 50dk ya kadar uçuş yapabiliyor ve buda DJI'ın dronelarının neredeyse 2 katı kadar.Drone nispeten ufak 730g toplam ağırlığında ve 22 x 14,8 x 7,24 ölçülerine sahip.

V-Coptr Falcon Kumandası

Drone kumandası 2.4Ghz band genişliğinde sinyal iletişimi ile çalışıyor.Firma kumandaya BlastOff ismini vermiş.Kumandanın bataryası kendi içerisinde ve 2.5 saat operasyon ömrü var.

Ayrıca Zero Zero Robotics'e göre kumanda 7km sinyal iletim özelliğine sahip.

V-Coptr Falcon Kamera Özellikleri

V-Coptr Falcon'un kamerası 1/2.3inch 12MP CMOS sensor boyutlarında.DJI Mavic Air/Pro 2 Zoom ile aynı sensor boyutlarında diyebiliriz.V-CopT Falcon'un reklam videosunda bu kameranın çekim örneklerini inceleyebilirsiniz.Küçük sensör ayrıntı içeren sahnelerde detayları vermekte genellikle zorlanır fakat genel olarak keskin görseller sunduğunu söyleyebiliriz.

Kamera 3 akslı bir gimbal stabilizasyonuna sahip.Ayrıca Kamera 4K 30fps, 1080p 120fps gibi özelliklere sahip.Videolar MP4 formatında fotoğraflar ise 12MP ,JPEG/RAW (DNG) formatında.8GB dahili hafızası bulunan kameranın sd kart yuvası 256GB 'a kadar arttırılabiliyor.

Son olarak V-Coptr Falcon 2 adet engel tanıma sensörüne sahip ve DJI'ın dronelarındaki gibi otonom olarak obje takibide yapabiliyor.

V-Coptr Falcon drone BlastOff kumandası, 1 adet bataryası, 1 takım yedek pervanesi, gimbal koruması,tornavida,usb kablo ve taşıma çantası ile birlikte geliyor.

Zero Zero Robotics'e göre Şubat 2020'den itibaren 999$'dan kendi websiteleri üzerinden sipariş verebiliyorsunuz.

29 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page