top of page
Ara
  • Yazarın fotoğrafıYücel Özel

Wiral Lite Taşınabilir Cable Cam

Güncelleme tarihi: 11 Şub 2020



Norveç kökenli Wiral firması , 2 yıl önce Kickstarter kampanyası ile piyasa çıkmışlardı.

O zamanlar geliştirmekte oldukları prototip cable cam modelini Wiral Lite ile son şekline getirmişler.


Ortaya koydukları çözüm veya fayda , iki nokta arasına gerdirilmiş bir ip üstüne motorlu bir taşıyıcının ileri yada geri hareketini kapsıyordu.




Images Credit:WiralCam

Hedefleri ise bu üründe çok daha düşük bütçelere Hollywood filmlerindeki etkiye benzer bir kamera hareketi yakalamaya çalışmaktı.

Üstelik bu ekipman katlanabilir ve portatif bir yapıda olduğu için günümüz "Run & Gun" çalışan videografları içinde "kolay kullanımlı / easy-to-use" kıvamında bir ekipman olduğunu söyleyebiliriz.


Video Credit : Wiral Lite

Wiral Lite'ın kendi sitesinden alıntıladığımız " Nasıl Çalışır ? " görselleri şöyle;


  1. Cable Cam Birimi -Bu Wiral Lite'ın kendisidir. Kameranızı hareket ettirir ve daha önce hiç gitmediği yerlere götürür.

  2. Kamera Wiral Lite 1/4 inch kamera bağlantı vidası ile gelir.Tüm ihtiyacınız olan kameranızı buraya bağlayıp Wiral Lite ile çekime hazırlanmak.1.5kg'a kadar olan tüm kameralarınızı bağlayabilirsiniz.

  3. Halat Sistemi : Patentli Quick Reel halat sistemi ile Wiral Lite sisteminizi 3 dakikadan kısa bir sürede kurup çekime başlayabilirsiniz.

Wiral Lite kullanarak yapılmış videolara gözatmak isterseniz.

Wiral Lite'ın Resmi Youtube sitesi için Tıklayınız.


Bugün yaygınlaşmış drone kamera sistemlerini kullanmak resmi yasaklar nedeniyle en azından Türkiye'de kafa rahat bir şekilde uçurmak mümkün değil.

Wiral Lite yaygınlaşır ülkemize de gelirse bir çok hobicinin ve video içerik üreticisinin ilgi gösterebileceğini düşünüyorum. Kamera hareketlerine yenilik katacak her türlü inovasyona içerik üreticiler her zaman yüksek bir ilgi ve açlık içindeler.

Yeni hareketler ve yeni açılar her zaman ilgi uyandırıyor.


Kamera hareket piyasasına irili ufaklı bir çok firma giriyor ve rekabet çoğalıyor , bakalım bu yarışta kimler elenecek kimler sağ kalacak. Zamanla göreceğiz.





159 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page