top of page
Ara

Space Elevator Timelapse Nedir?

Dronelar günümüzde gittikçe yaygınlaşan hobi yada profesyonel amaçla kullanılmaya başlandı. Drone üreticileri ise her geçen gün yenilenen ve otomasyon anlamında gelişmiş dronelar çıkarmaya başladılar. Hareketli yada statik objeye kilitlenme , belirli bir rota üzerinden gitme, otomatik olarak kalkış noktasına geri gelme gibi bir çok uçuş özelliği iyileştirilerek güncellenmeye devam ediyor.




Timelapse sevenler keşke drone üzerinden de timelapse yapabilsek diye hayıflanırken bu özellik DJI'ın dronelarına eklediği bir özellik haline geldi ve artık DJI Mavic 2 serisinde hyperlapse ve dolly zoom gibi efektleri yazılımsal becerilerinin arasına ekledi. Timelapse tarafında henüz yazılıma eklenmemiş olan özellik ise "Space Elevator Timelapse"


Space Elevator Nedir? Nasıl Yapılır?

Bu tekniğin mantığı ise drone'nunuzun timelapse modunda iken kumandadan vereceğiniz çok minimal yükselme komutu ile yavaş yavaş Drone'un yükseliyor olmasına dayanıyor.


Bu çekim tekniğinde çekilen fotoğrafları RAW formatta kaydederseniz daha detaylı bir fotoğraf elde etmeniz mümkün. Tekniğin bir diğer yanı ise Adobe After Effects yada muadili başka bir yazılım ile muhtelif sapmaların ve titreşimlerin daha akıcı hale getirilmesi için dijital sabitleme uygulamasına dayanıyor.


Tavsiye edilen zaman ise rahat uçuş yapabileceğiniz kentsel bir bölgede fotoğrafçıların "Parlament mavisi" zamanı dedikleri anda trafik ve insan trafiğinin uzun pozlanarak ve hareket bulanıklığı ile kaydedilmesi çıkacak sonucu daha akıcı hale getirir.








10 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page