top of page
Ara
  • Yazarın fotoğrafıYücel Özel

Sony Xperia 1 II ve Xperia Pro duyuruldu!

Sony akıllı telefon pazarında yeni amiral gemisi Xperia 1 II yi duyurdu.Telefonun donanımı

Snapdragon 865 işlemci and 5G bağlantı teknolojisi, ve 21:9 CinemaWide 6.5″ 4K HDR OLED ekrandan oluşuyor.. Telefonun arkasında fotoğraf ve video özelinde 12MP lik 3 adet farklı açıda kamera bulunuyor (16mm, 24mm, ve 70mm)


Sony daha profesyoneller için Pro yeni bir Sony Xperia duyurusunu yaptı. Son olarak, orta sınıf Sony Ericsson 10 II açıkladılar.


Sony Xperia 1 II 8GB RAM 256GB dahili hafıza ve 1TB'a kadar arttırılabilir microSDXC kart yuvası ile geliyor. 3.5mm kulaklık jakını tasarım içerisine dahil eden Sony kullanım alanını daha geniş tutmaya karar vermiş.


Bir önceki nesil Xperia 1 de görmüş olduğumu ekran 21:9 CinemaWide 6.5″ 4K (3840×1644) HDR OLED ekranda bu seride devam etmiş.10bit eşdeğeri ekran 1000000:1 kontrast oranı sunuyor.

Sony Zeiss ortaklığı şimdide Xperia 1 II üzerinde yeralan optikler üzerinde de kendini gösteriyor.Arka kameralarda parlamayı önleye T* kaplamalar ile birlikte daha keskin ve kontrastlı imajlar alabiliyoruz.


  • Ana Kamera : 24mm eş değer odak aralığında f1.7 82 derece görüş açısına sahip exmorR sensor ile birlikte çalışıyor.

  • Ultra-geniş Kamera: 16mm Full Frame eşdeğer odak aralığında, f/2.2 diyafram, 124° görüş açısına sahip, 1/2.55″ Exmor RS sensor.

  • Telephoto Kamera: 70mm fFull Frame eşdeğer odak aralığında, f/2.4 diyafram, 34° görüş açısına sahip, 1/3.4″ sensor.


Sony, 1 / 1.7 ″ Exmor RS görüntü sensörünün önceki modele göre% 50 daha büyük olduğunu ve daha iyi görüntü kalitesi için daha fazla ışık alan daha büyük piksele sahip olduğunu söylüyor.



Sony Xperia 1 II sürekli çekimde24mm lens ile 20fps burst çekim yaparken gerçek zamanlı AF yapabiliyor.16mm ve 70mm ise bu değer 10fps'ye düşüyor.



Sony Xperia 1 II de gerçek zamanlı otomatik netlik konusunda en iyi perfomansı vaat ediyor.Sürekli olara otomatik focusu ve pozlamayı saniyede 60 kata kadar hızlı hesapladığını söylüyor.


16mm ve 24mm lenslerin sensorlerinde Dual Photo Diode isminde ışık sensorü her pixel iki adet photodiode tarafından hızlıca hesaplanıyor. Ayrıca 3D iToF(indirect Time of Flight) sensor sayesinde düşük ışık koşullarında tutuarlı ve hızlı otomatik focus yapabiliyor.



Ayrıca Imaging Edge mobile app'i ile Sony Alpha Kameralarda ikinci bir ekran olarak kullanılabiliyor.


Xperia 1 II 'nin video özelliklerine bakacak olursak CineAlta tarafından desteklenen kullanıcı ara yüzleri ile shutter speed,çerçeve oranları ve kılavuzları,otomatik netlik,manuel beyaz ayarı gibi bir çok pro ayarı destekliyor.



Xperia 1 II nin kullanmış olduğu kayıt codecleri AVC264 (H.264) veyaHEVC265 (H.265) mp4 formatında. Örnekleme oranları ile ilgili net bir bilgi henüz yok.4K 24,25,30,60fps kayıt yapabiliyor olacak.Ayrıca daha iyi bir ses deneyimi için akıllı rüzgar filtresi bulunuyor.


16mm geniş açı kamerasında elektronik stabilizasyon özelliği veya akıllı 5 eksenli stabilizasyon algoritması var.24mm ve 70mm optiklerinde ise optik stabilizasyon ile fiziksel olarak sabitlema özelliği mevcut.




Sony nin bir diğer duyurusu ise profesyoneller için geliştirmekte oldukları Sony Xperia Pro serisi oldu.Buradaki yenilikçi amaç ise 5G ve 360 derece anten teknolojisi ile profesyonellerin işini kolaylaştırmayı hedefliyor.Sony bu teknolojiyi NBC Sports ve Verizon işbirliği ile bir Amerikan futbolu etkinliğinde test etti. Görünen o ki 5G teknolojisi ile dikkat çekecek bir telefon olacak.Ayrıca telefonde direk bağlanabilir bir HDMI portu buluacak. Fiyatları ise henüz belli değil.



Ayrıca sony orta segmente hitap edecek olan Xperia 10II yi de duyurdu. 6″ Full HD OLED ekranı ,3 kamerası ve farklı renk seçenekleri olacak.


Xperia 1 II ile ilgili herhangi bir fiyat açıklaması yapılmadı. 2020'nin bahar aylarında satışa sunulacağı söyleniyor.



Yazar: Jakub Han

Simultane Çeviri: Yücel ÖZEL







24 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page