top of page
Ara
  • Yazarın fotoğrafıYücel Özel

DJI MAVIC AIR 2 Çıktı!





Herkese Merhaba geçtiğimiz günlerde Drone piyasasının dev firmalarından DJI yeni droneları olan DJI MAVİC AİR 2 yi tanıttı.



M.A.2 de en belirgin göze çarpan özellikleri ise yenilenen sensor teknolojisi ile 48MP lik fotoğraf boyutu ile dikkat çekmeyi başardı. Benim için en can alıcı özelliği ise 8K Hyperlapse özelliği ilgi uyandırdı. Timelapse ve Hyperlapse’e olan tutkumu tanıyanlar bilir. :)




DJI bu drone ile birlikte obje takip özelliğini geliştirerek Active Track 3.0 ile mevcut özelliği daha da rafine ettiklerinin altını çizdi.







Kamera Özellikleri

DJI M.A.2 üzerinde 48mp lik ½ inç sensor ile geliyor.Ayrıca 4K/60FPS video çekim özelliklerine D-Cinelike renk profili ve H.265 codec bileşeni ile hem az yer tutup hemde dinamik aralık ve renk bilgilerini koruyarak sıkıştırabiliyor.


Video’da HDR yani yüksek dinamik aralıklı çekim özelliğini yüksek performanslı Quad Bayer sensörü ile sağlıyor. HDR videoda gölge alanlar ve parlak alanlar çok daha ayrıntılı ve dengeli bir şekilde işleniyor.


Ayrıca kamera özelliklerine ek olarak DJI’ın SmartPhoto olarak tanımladığı akıllı sahne seçimlerinde kameranın çekim parametrelerini optimize ederek günbatımı ,çimen , kar ve ağaçlar olmak üzere 5 ayrı kategorinin akıllı olarak tanımlanmasını sağlıyor.


Fotoğraf özellikleri arasında HDR panorama modu ile yüksek dinamik aralıklı akıllı otomatik panoramic fotoğraflar çekebilirsiniz.



8K Hyperlapse


Mavic Air 2, 8K'da Hyperlapse'i destekleyerek özellikle çarpıcı çekimler için zaman ve mekanı bükmenizi sağlar. Hepsinden iyisi, bu çekimi karmaşık post-processing olmadan gerçekleştirebilirsiniz



Uçuş özellikleri


Spotlight 2.0

Spotlight 2.0 ile drone seçtiğiniz obejeye kilitli kalıyor yalnızca konuyu ve objeyi seçmeniz yeterli.


Active Track 3.0



Active Track 3.0 i DJI’ın Active Track teknolojisinin en son ve rafine hali. Hareketli objeleri takip ederken aradaki engel ile kaybolan nesneleri daha hızlı ve doğru tahmin edebilme ve merkezinde tutabilme özelliği. Oldukça iddalı görünüyor gerçek kullanım testlerinde ne kadar etkili olduğunu kullanıcılar belirleyecek.



Point of Interest 3.0

POI 3.0 da benzer şekilde araya engel girse bile merkezdeki hedefi kaybetmeden dinamik olarak izleyebilir.




Quickshots


Quickshot özelliği ile tek dokunuşta komplike uçuş planları ile sinematik ve profesyonel bir çekim gerçekleştirmenizi sağlar.



OcuSync 2.0 video iletim teknolojisi ile uçuş sıraında 1080P Full HD canlı yayın yapabilmenize olanak tanıyor.




Mavic Air 2 2.4Ghz /5.8Ghz bandında en sağlıklı sinyali seçerek güvenli bir uçuş gerçekleştirmenizi sağlıyor.


Batarya ve uçuş


DJI M.A.2 34 dk uçuş zamanı sunan bir batarya ile geliyor.Sportmode ‘da 68km/h hıza ulaşabiliyor.



Engel Tanıma


Mavic Air 2 çevresini üç yönde algılar: ileri, geri ve aşağı. Yardımcı ışık görünürlüğü artırır ve engel tanımanın sağladığı ekstra güvenlik katmanı, cihazın sınırlarını zorlamayı mümkün kılıyor.

Gelişmiş Pilot Destek Sistemleri (APAS) 3.0 Karmaşık senaryolarda düzgün takip ve güvenilir engel tannıma için gelişmiş bir haritalama teknolojisi kullanır. Engel tanımanın performansı ve otomatik uçuş planlaması önceki nesillere göre önemli ölçüde iyileşerek güvenliği artırıldı


Uzaktan Kumanda

Yeni tasarlanan uzaktan kumanda, daha rahat bir tutuş için ergonomik bir tasarıma ve 240 dakikalık etkileyici bir pil ömrüne sahip. Yeni kelepçe, akıllı telefonların hızlı ve kolay bir şekilde bağlanmasını sağlarken, entegre antenler kullanıcı deneyimini önemli ölçüde geliştirir.


Mavic Air 2, pozlamayı kontrol etmeye ve daha yaratıcı seçenekler sunmaya yardımcı olan iki ND filtre seti sunar. ND 16/64/256 seti, deklanşör hızını ayarlamak ve aşırı aydınllık sahnelerde yardımcı olurken, ND 4/8/32 seti düşük ISO değerlerinde bile canlı görüntüler sağlar.

Kaynak: www.dji.com


5 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page